Több száz házat rongált meg a jégverés Baranya déli részén

Sellyén ökölnagyságú jégdarabok estek az égből

Fél hatkor csapott le az ítéletidő Sellyére, ahol a nagyjából öklömnyi nagyságú jég gyakorlatilag szétverte a házak tetején a cserepeket, az autók szélvédőit bezúzta, a kocsikat tönkre tette. Egész olyan volt, mintha fegyverrel tüzeltek volna.

A BAMA információi szerint a Süttő Ignác utcában egy egyszintes, palafedésű családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a jégeső. A szigetvári tűzoltók vonultak ki a helyszínre. A Cserfa utcában kétszintes családi házak tetejét rongálta meg a nagy méretű jég. A Fürdő utcában egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos időjárás. A Köztársaság térre és a Széchenyi utcába szintén a jégeső okozta károk felszámolásához kérték a pécsi és a villányi hivatásos tűzoltók segítségét.

Nagy Attila polgármester az Indexnek elmondta, jeget még a vihar kezdete után két és fél órával, este nyolckor is lehetett szedegetni az utcákon. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bejelentése szerint 245 lakóházban keletkezett kár az ítéletidő miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb

Reklámblokkoló azonosítva!

Oldalunk non-profit alapon működik, tehát nem termelünk bevételt. Kérjük hogy kapcsolja ki a reklámblokkolót az oldal megfelelő működéséhez.